Kim Herold

Vuonna 1979 syntynyt Kim Mikael Herold on suomenruotsalainen malli, laulunkirjoittaja ja laulaja, jonka ominta genreä ovat pop- ja rock-musiikki. Tämä kohteliaana ja positiivisena tunnettu muusikko asuu Helsingissä.Kim Herold aloitti uransa julkisuudessa mallina. Hän oli ensimmäinen kansainvälistä menestystä saavuttanut suomalainen miesmalli. Suuren mallitoimiston agentti keksi tämän salskean, tuolloin 17-vuotiaan, nuorukaisen ja hän nousi suoraan kadulta mallitoimiston listoille. Tie mallimaailman huipulle oli auki. Usean vuoden ajan Kim Herold sekä poseerasi kasvo- ja varatalomallina että käveli catwalkia muotinäytöksissä. Ehkä karismaattisen muusikon esiintymisessä yhä näkyvä luonnollisuus kumpuaa malliaikoina saadusta kokemuksesta ja vahvasta luottamuksesta omaan ulkonäköön ja vetovoimaan.

Mallista muusikoksi

Kim Herold perusti vuonna 2004 Humane-nimisen letkeää poppia soittavan yhtyeen, jonka vuonna 2005 ilmestynyt debyyttialbumi ”Welcome to this Wonderland” julkaistiin peräti kymmenessä eri maassa. Humane soitti yhdessä vain neljä vuotta. Yhtye jäi tauolle vuonna 2008, kun Herold aloitti soolouransa. Lyhyehkön taipaleensa aikana yhtye ehti julkaista kaksi lp-levyä ja osallistua Eurovision-laulukilpailun karsintoihin vuonna 2007. Herold kirjoitti Humanelle paljon kappaleita, jotka kertoivat etupäässä hänen omasta elämästään.Kim Heroldin sooloura alkoi varsin vauhdikkaasti. Hänen yhteistyönsä tuottaja Okko Larun ja levy-yhtiö Universal Musicin kanssa sujui hyvin heti soolouran ensi metreiltä lähtien ja Heroldin ensimmäinen sinkku, Social Butterfly nousikin yhdeksi kesän soitetuimmista kappaleista vuonna 2008. Hiukan yllättäen Heroldin sinkku oli erittäin suosittu myös Virossa. Social Butterfly oli lohkaisu Heroldin ensimmäiseltä sooloalbumilta DrunkSoberLove Music. Nokia käytti kappaletta lanseeratessaan N96-puhelimensa ja se siivitti osaltaan kappaleen Euroopan laajuiseen menestykseen. Letkeä ja hyväntuulinen kappale viipyi latauslistalla peräti 22 viikkoa.

Esikuvat

Heroldin musiikillisia esikuvia ovat Jack Johnson ja Ben Harper, ja kuunteli nuoruudessaan erityisesti Johnsonia. Artistin vaikutus Heroldin musiikkiin onkin ollut niin suuri, että eräs saksalainen levyfirma jopa torjui sopimuksen, koska piti Heroldin musiikkia liian samankaltaisena Johnsonin musiikin kanssa. Ben Harperin Herold löysi sattumalta Pariisissa asuessaan; hän kysyi levykaupan myyjältä suosituksia ja sai käsiinsä Harperin levyn. Siitä asti Harper on kuulunut Heroldin lempimuusikoiden joukkoon.Yksityiselämässään Heroldin esikuva on hänen isäänsä, joka on menestynyt liike-elämässä ahkeruudellaan ja kunnianhimollaan. Herold ihailee myös äitiään, jolta uskoo perineensä luovuutensa ja musikaalisuutensa. Muusikko pitää itseään yliaktiivisena, mutta tarvitsee rauhaa luodakseen musiikkia.

Elämää musiikin ulkopuolella

Vapaa-ajallaan aktiivinen ja urheilullinen Kim harrastaa hyvin monipuolisesti liikuntaa. Hän on myös osallistunut Tanssii tähtien kanssa -kilpailuun vuonna 2009 parinaan Sanni Siurua ja Dancing on Ice -ohjelmaan vuonna 2013. Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa Herold ylsi viidennelle sijalle, mutta Dancing on Ice -ohjelmasta hän joutui poistumaan kesken kauden vihoittelevan selkänsä vuoksi. TV-kilpailuiden ohella Herold osallistuu erilaisiin peli- ja urheilutapahtumiin, kuten Yyterissä pelattavaan Beachfutis-turnaukseen ja pelaa ahkerasti pokeria erilaisissa turnauksissa. Hän osallistuukin esimerkiksi PokerStarsin European Poker Tourille, jossa häntä arvostetaan kovana vastuksena.Kim Herold toimii vapaaehtoisena lasten oikeuksiin liittyvässä toiminnassa, joita pitää tärkeänä osana vapaa-ajan toimintaansa. Hänet on muun muassa voinut bongata Mannerheimin lastensuojeluliiton toimintaa tukevan muotinäytöksen catwalkilla. Hän on myös liikuntarajoitteisen pikkutytön liikuntakummi ja mahdollistaa näin lapselle tärkeän liikunnallisen harrastamisen. Herold myös haaveilee suuresta lapsikatraasta ja rauhallisesta perhe-elämästä. Hän uskoo jo olevansa valmis isäksi, sillä hän on ehtinyt nähdä maailmaa ja hankkia kokemuksia. Kiipeilyä harrastavan Heroldin unelma Mount Everestin valloituksesta onkin vaihtunut maltillisempiin tavoitteisiin, mikä kertonee miehen halusta asettua aloilleen.

Heroldin uudet suuntaukset

Herold julkaisi ensimmäisen suomenkielisen singlensä ”Kaikki okei” vuonna 2014 ja on sen jälkeen kirjoittanut kappaleita suomeksi. Hän sanoo, että englanniksi kirjoittaminen on paljon helpompaa ja suomeksi kirjoittaminen on vielä kokeilu. Kysymykseen äidinkielellään ruotsiksi kirjoittamisesta hän on sanonut, ettei ole sulkenut pois sitä mahdollisuutta, mutta pitää ruotsiksi kirjoittamista hyvin vaikeana. Suomenruotsi ei ole hänen mukaansa erityisen soljuva kieli, mutta kuulostaa hyvin kauniilta jos siihen saa aikaan oikean poljennon.Kim Heroldin musiikki on rentoa aikuisille kuulijoille suunnattua poppia ja osin rokkiakin. Hän uskoo, että musiikille löytyy kuulijoita, kun sitä vain tekee intohimoisesti ja kaikkensa antaen. Digitalisaation tämä levy-yhtiö Lazenby Recors Oy:n omistaja näkee suurena muutoksena, mutta ei pidä sitä uhkana muusikoille.